Albin, Kornet, Virus, Thyra, Onyx och Fjodor liggande, sommaren -05.

Jag heter Nettan Kagevik och bor tillsammans med min man, son och våra hundar i Hälla, en liten by ute på landet ungefär 1.5 mil utanför Söderköping. 1997 genom gick jag Golden retrieverklubbens uppfödarutbildning avseende; genetik och avelsplanering, parning och valpning, uppfödningar av valpar samt avtal och juridik. I november samma år föddes vår första valpkull, och sedan dess har vi fött upp golden retriever i liten skala.

Jag tränar främst apportering med våra hundar just nu, men har även varit aktiv inom viltspår och lydnad. Det blir även en del utställningar, men då sitter jag helst vid ringside och så får min dotter sköta handlingen. Apporteringen är det som jag tycker är mest intressant, och det som är allra roligast är när våra hundar får vara med som apportörer vid praktiskt andjakt och som eftersökshundar vid älg- och rådjursjakt.

Vår målsättning är att föda upp friska, lättränade, arbetsglada och samarbetsvilliga golden retrievers, med de typiska retrieveregenskaperna, som dessutom väl motsvarar den exteriöra rasstandarden.

Nettan Kagevik, Hälla Forsdala, 614 93 Söderköping
0121-222 12, hostgladjens@hotmail.com